Offerte aanvragen
Beoordeling 9.4. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling van onze klanten


Openingstijden

Uitsluitend op afspraak:

Maandag t/m vrijdag
08.00-17.00 uur

Zaterdag
08.00-15.30 uur

 

Maak een afspraak

Wilt u onze showroom bezoeken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs!

AFSPRAAK MAKEN

.

Contactgegevens

Exclusieve Dakterrassen
Stationsweg Oost 194c
3931 EX Woudenberg

Telefoon
033 - 303 73 37
WhatsApp
06 - 30 74 04 74
E-mail
info@exclusievedakterrassen.nl


Exclusieve Dakterrassen is onderdeel van Sandro Groep

Veel vragen, veel antwoorden

Op deze pagina vindt u antwoorden op vragen die we vaak krijgen. Deze vragen zijn verdeeld in onderstaande categoriën. Door op deze categoriën te klikken, krijgt u in één muisklik het gekozen onderwerp in beeld.

 Oriëntatie

 Dakterras van keramische tegels

 Dakterras van composiet

 Dakterras met hardhouten vlonder

 Aanleg balkon of dakterras

 Aankleding en extra's voor uw dakterras

 Assortiment en showlocatie

Oriëntatie aanleg balkon of dakterras

Dakterras aanleggen: Wat zijn de kosten?

Een vaste prijs noemen voor het aanleggen van een dakterras valt niet mee. De kosten voor de aanleg van een dakterras of balkon zijn namelijk afhankelijk van het materiaal, de oppervlakte, het systeem en de reisafstand voor onze monteurs. Wat in ieder geval goed is om te weten is dat keramiek de beste investering is, omdat dit materiaal de beste eigenschappen biedt en goedkoper is dan hout en composiet. Wanneer u even belt, geven we direct een indicatie op maat van wat de aanleg van een dakterras of balkon voor u zou kosten.

Is mijn dak geschikt voor een dakterras?

Deze vraag kan spelen wanneer u een volledig nieuw dakterras laat aanleggen. Ook bij de renovatie van een dakterras kan deze vraag voorkomen. Dit heeft alles te maken de constructie. Van welk materiaal is die en wat is de draagkracht? Deze informatie dient u zelf in te winnen bij een aannemer, makelaar of de gemeente. 

Is mijn dak geschikt voor een daktuin?

Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst is dat natuurlijk de constructie van het gebouw. Is deze draagkrachtig genoeg? Verder hangt dit af van welke beplanting u voor ogen hebt. Niet alle soorten beplanting zijn geschikt voor een daktuin. Zijn er mogelijkheden voor beregening? Hoe zit het met de wind? Dit zijn belangrijke aspecten. Wilt u weten wat er mogelijk is voor het aanleggen van een daktuin? Neem contact op met onze specialisten: zij kunnen aan de hand van uw situatie een inschatting maken en u verder helpen.

Heb ik een vergunning nodig voor het aanleggen van een nieuw dakterras?

In veel gevallen is een omgevingsvergunning nodig bij het aanleggen van een nieuw dakterras. De regels zijn per gemeente verschillend. In de binnenstad van grote plaatsen als Amsterdam, Utrecht of Rotterdam is vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig. Wij vragen u dit zelf bij uw gemeente na te vragen.

Maken jullie een ontwerp van tevoren?

Zeker! Of het nu gaat om een balkon, een dakterras of een complete daktuin: we kunnen naar aanleiding van uw wensen en budget een ontwerp opstellen.

 

Dakterras van keramische tegels

Wat is het gewicht van keramische tegels?

Keramiek is een relatief licht materiaal. Een keramische tegel van 60x60 cm weegt ongeveer 17 kilo, wat maar de helft is van een betontegel van die grootte. Keramische tegels zijn daarom heel goed geschikt voor balkons en dakterrassen. Het gewicht komt dan op 40 tot 45 kilo per m2 uit.

Wat is de levensduur van keramische tegels?

Keramiek is een duurzaam materiaal. Keramische tegels hebben een verwachte levensduur van ongeveer 30 jaar. Keramiek is kleurvast, krasbestendig, bestand tegen vocht, vuil en vlekken en blijft daarom decennia lang mooi.

 

Dakterras van composiet

Wat is het gewicht van een composiet vlonder?

Een vlonder van composietplanken weegt 30 tot 35 kilo per m2. Dit is inclusief de hardhouten liggers.

Wat is de levensduur van composiet vlonderplanken?

Composiet is een kunststof waar u 5 tot 10 jaar plezier van kunt hebben. Na verloop van tijd zal de kleur iets flauwer worden.

 

Dakterras met hardhouten vlonder

Wat is het gewicht van een houten vlonder?

Een houten vlonder op een dakterras of balkon weegt 25 tot 35 kilo per m2. Het precieze gewicht hangt af van de houtsoort en de dikte.

Wat is de levensduur van een hardhouten vlonder?

Een vlonder van hardhout gaat 15 tot 20 jaar mee. De kleur zal vrij snel vervagen en het ontstaan van groene aanslag valt niet tegen te houden. 

 

Aanleg balkon of dakterras

Waarom leggen jullie de tegels op verstelbare tegeldragers?

Dit heeft tal van voordelen. De ondergrond van een dakterras of balkon is niet altijd vlak. Dankzij de dragers kunnen wij de tegels wel perfect waterpas leggen. De tegels liggen stabiel en recht. Regenwater kan gewoon onder de tegels wegstromen en leidingen en kabels kunnen er onder liggen, helemaal uit het zicht. De vloer kan tot wel 25 centimeter boven de ondergrond komen, waardoor we perfect kunnen aansluiten bij de drempels en/of de vloer binnenshuis.

Op welke hoogte komt een dakterras of balkonvloer van keramiek?

De kleinste hoogte waarmee wij werken is 3 centimeter (bovenkant tegels). De tegels liggen dan op vaste tegeldragers van rubber. Wanneer we gebruikmaken van verstelbare tegeldragers is de minimale hoogte 5 centimeter (bovenkant tegels). De maximale hoogte waarop we de tegels kunnen monteren is ongeveer 25 centimeter.

Zijn de tegels of vlonders demontabel?

Keramische tegels op tegeldragers zijn zeer goed op te tillen (bijvoorbeeld met een zuignap) wanneer dat nodig is. Het is altijd mogelijk om bij onderliggende leidingen of de dakbedekking te komen voor onderhoud of inspecties. Bij composieten vlonders is het al een stuk lastiger: dan moet de hele vlonder losgehaald worden. Bij het demonteren van een houten vlonder is de kans op schade erg groot. Vaak breken er schroeven af of beschadigt het hout.

 

Aankleding en extra's voor uw dakterras

Kunnen jullie ook verlichting op mijn dakterras installeren?

Dat is zeker mogelijk. Wij werken met het systeem van in-lite. We nemen sfeervolle én praktische verlichting graag op in het ontwerp.

Kunnen jullie ook balkonhekwerken plaatsen?

Ja, dit doen wij in samenwerking met lokale partners. We kunnen balkonhekwerken of hekwerken voor een dakterras leveren, onder andere van glas, hout of staal.

Kan ik plantenbakken en bloempotten plaatsen op een dakterras van keramiek?

Jazeker! Keramische tegels kunnen een gewicht dragen van meer dan 900 kilo per m².

 

Assortiment en showlocatie

 

(Waar) kan ik tegels bekijken en uitzoeken?

U kunt een deel van ons assortiment online bekijken of een afspraak maken op onze showlocatie in Woudenberg om alle tegels te zien.

Verkopen jullie ook alleen de tegels?

Ja. U kunt per mail bestellen of langskomen op de showlocatie in Woudenberg.

Wat zijn jullie openingstijden?

Alleen op afspraak maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 15.30 uur. 

Als ik langskom, moet ik dan een afspraak maken?

We vragen u een afspraak te maken. We kunnen u optimaal van dienst zijn als we weten wanneer u komt. We plannen dan voldoende tijd voor u vrij in onze agenda! Wilt u langskomen? Maak dan direct een afspraak!

 

Hebt u nog andere vragen dan die op deze pagina staan? Neem contact op met onze adviseurs! Wij staan u graag te woord.

395