Offerte aanvragen
Beoordeling 9.4. Lees klantbeoordelingen
Interesse in een nieuwe terrasvloer?

Vraag het inspiratieboek aan!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag*
08.00-17.00 uur
Zaterdag (op afspraak)
08.00-15.30 uur

 

Maak een afspraak

Wilt u onze showroom bezoeken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs!

AFSPRAAK MAKEN

.

Contactgegevens

Adres
Stationsweg Oost 194c
3931 EX Woudenberg
Telefoon
033 - 303 73 37
WhatsApp
06 - 30 74 04 74
E-mail
info@exclusievedakterrassen.nl

Beoordeling van onze klanten


Veelgestelde vragen

Lees antwoorden op vragen die we vaak krijgen!

Veelgestelde vragen

Aanleg van daktuinen

daktuin-ontwerp
luxe-daktuin-bloembakken
ontwerp-daktuin-laten-maken
tuin-op-dak-maken
daktuin-lounge
daktuin-met-verlichting
daktuin-kunstgras-beplanting
daktuin-laten-maken
daktuin-aanleg
daktuin
daktuin-ontwerp
luxe-daktuin-bloembakken
ontwerp-daktuin-laten-maken
tuin-op-dak-maken
daktuin-lounge
daktuin-met-verlichting
daktuin-kunstgras-beplanting
daktuin-laten-maken
daktuin-aanleg
daktuin

Wilt u een plat dak veranderen in een oase van groen en rust? Een stukje natuur op het dak? Dan wilt u een echte daktuin waarin u kunt genieten van natuurlijk groen. U leest het al: een daktuin is een groene, natuurlijke inrichting van een plat dak of dakterras. Op een daktuin krijgt groen volop de ruimte. Daktuinen zijn goed voor de mens en vormen een stukje natuur tussen de bebouwing.

Daktuin aanleggen 

Wilt u een daktuin aanleggen? Dan biedt Exclusieve Dakterrassen daar de juiste mogelijkheden voor. Het aanleggen van daktuinen vraagt om een goed plan, een mooi ontwerp en de juiste materialen. Voor het aanleggen van een daktuin hebben wij bloembakken, beregening, beplanting, maar ook kunstgras in het assortiment. 

Voordelen daktuin 

Een daktuin heeft nogal wat voordelen voor mensen, de natuur én uw dak. 

  • Groendaken bevorderen de biodiversiteit; 
  • Groen op een dak vermindert hitte op hete zomerdagen; 
  • Natuurlijk groen bevordert de gezondheid; 
  • Natuurlijk groen heeft een rustgevend effect; 
  • De dakbedekking gaat lang mee, omdat het beschermd is tegen weersinvloeden; 
  • Een daktuin of groendak houdt water vast, dat anders direct naar de afvoer zou stromen. 

Voorbeelden daktuin 

Een aantal voorbeelden van daktuinen kunt u bovenaan de pagina zien in de diashow. Dit zijn voorbeelden van daktuinen die met bloembakken voorzien zijn van groen. Behalve door de bloembakken op de terrasvloer te plaatsen, zijn er ook daktuin voorbeelden waar het groen langs de randen verwerkt is.  

Ontwerp daktuin 

Het ontwerpen van een daktuin vraagt om een goede balans tussen ruimte voor groen en leefruimte. Wilt u een terras in de zon of in de schaduw? Of allebei? Misschien wilt u wel ruimte voor een waterpartij. Zo zijn er allerlei opties bij het ontwerpen van een daktuin. Exclusieve Dakterrassen maakt voor u graag een 3D-ontwerp, zodat u helemaal voor u ziet hoe uw daktuin zou kunnen worden.  

Onderhoud daktuin 

Misschien bent u juist in een appartement gaan wonen om af te zijn van een tuin die u moet onderhouden. Is het dan wel handig om een daktuin aan te laten leggen? Wanneer u kiest voor een daktuin kunnen wij deze uiteraard zo onderhoudsarm mogelijk maken. Kunstgras, beplanting waar u weinig omkijken naar hebt en automatische beregening zijn mogelijkheden die het onderhoud van een daktuin eenvoudig maken.

Beplanting daktuin 

Beplanting voor een daktuin waar u weinig omkijken naar hebt, daar kunnen wij u volledig in adviseren. De meest eenvoudige manier om beplanting op een daktuin te realiseren is met plantenbakken. Dan hebben we het niet over zomaar wat potten en bloembakken. Ons assortiment bloembakken bestaat uit tal van formaten, waarbij de grote afmetingen en de lange bloembakken perfect zijn voor de beplanting op een daktuin. Zo is een border creëren heel eenvoudig en zelfs heesters en bomen behoren tot de mogelijkheden.

Groendak subsidie 

Met sedum is het mogelijk een groendak te creëren. Een sedumdak trekt insecten aan en houdt water vast. Een groendak is dus supergoed voor de biodiversiteit en voor het vasthouden van regenwater. Bovendien bloeit sedum prachtig in het voorjaar. Sedum werkt ook nog eens isolerend. En er is nog een voordeel: sommige gemeentes verstrekken subsidies als u een groendak wilt aanleggen.  

Kosten aanleg daktuin 

De kosten voor de aanleg van een daktuin zijn natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid materialen, de oppervlakte en de inrichting die u wilt. Daarom maken we voor u graag een offerte op maat, zodat u precies weet waar u aantoe bent.  

Aanvraag kostenindicatie daktuin


Voeg eventueel een schets met maten en foto's van de huidige situatie toe
431