Offerte aanvragen
Beoordeling 9,4. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling van onze klantenVeelgestelde vragen

Lees antwoorden op vragen die we vaak krijgen!

Veelgestelde vragen


Openingstijden showroom

Maandag t/m vrijdag:
08.00 - 17.00 uur

Zaterdag op afspraak: 
08.00 - 15.30 uur

  • Home
  • Blog
  • De 5 mooiste houtlooktegels voor balkons

De 5 mooiste houtlooktegels voor balkons

Wist u dat keramische tegels met houtlook het beste alternief zijn voor houten vlonders? Misschien is een onderhoudsarme en luxe balkon- of dakterrasvloer van keramische tegels ook wel iets voor u! Wanneer u een hardhouten vlonder wilt vervangen moet u deze 5 mooiste houtlooktegels voor balkons en dakterrassen eens bekijken.

De 5 mooiste houtlooktegels voor balkons

Keramische tegels voor dakterras en balkon

1. Signature 30x120x2 cm plankformaat tegels

De eerste keramische balkontegel met houtlook die we uitlichten is de Signature van MBI. In de naam ziet u het Engelse woord voor handtekening, maar ook de term 'natuur' komt erin terug. Deze houtlooktegels hebben letterlijk de 'handtekening van de natuur' in zich. Het is net echt hout!

De Signature-tegels zijn er in drie kleurtinten: de Signature Havana, de Signature Dakota en de Signature Artico. Deze tegels hebben een warme uitstraling die doet denken aan kersenhout, maar dan met een wat zachtere kleur. Luxe en natuurlijk tegelijk! 

Hieronder toont onze specialist de Signature Dakota van 30x120x2 cm.

 

2. Cadore 30x120x2 cm houtlooktegels

De naam van deze keramische tegels vindt zijn herkomst in Italië. Cadore is een bergachtige regio in het noord-oosten van dit land. Het ietwat ruige landschap past helemaal bij de noeste en verweerde uitstraling van deze tegels.

De Cadore keramische tegels van fabrikant Claessen zijn er in drie kleurtinten: de Cadore Bosco, de Cadore Baita en de Cadore Malga. Deze tegels hebben ook de natuurlijke uitstraling van hout, maar ze vertonen een meer verweerde sfeer. 

Hieronder ziet u de sfeervolle Cadore Bosco van 30x120x2 cm.

 

3. Nau keramische balkontegels

Tegels die naast een houtlook ook echt houtreliëf hebben, dat zijn de Nau keramische tegels van MBI. Een duidelijke houtstructuur geeft deze tegels een supernatuurlijke uitstraling.

Deze keramische dakterrastegels zijn er in twee kleuren: de Nau Fado en de Nau Indie. De Nau Fado is wat lichter van kleur en de Nau Indie heeft een kleurrijkere uitstraling.

Hieronder ziet u de Nau Indie van 30x120x2 cm tijdens de aanleg van een terras.

 

4. Noon balkontegels stoere uitstraling

Er zijn ook keramische tegels met een echt robuuste en stoere houtlook. De serie Noon-tegels van MBI heeft bijvoorbeeld een echte steigerhout-uitstraling! Deze tegels kunt u kiezen wanneer u van een stoere en verweerde uitstraling houdt. 

Deze tegels voor balkons en dakterrassen zijn verkrijgbaar als Noon Honey, Noon Daylight en Noon Ember. Alledrie deze tegels hebben hun eigen kleurnauance. De Noon Daylight is bijvoorbeeld wat lichter en lijkt echt op steigerhout dat al een tijdje buiten ligt. De Noon Honey heeft een warmere honingkleur, zoals de naam al doet vermoeden. De Noon Ember zit hier een beetje tussenin. 

Onze specialist toont de Noon Ember 30x120x2 cm. 

 

5. Lichte Saloon keramische tegels 40x80x2 cm

Als nummer vijf kozen we een keramische tegel met houtlook in een rechthoekig formaat. Naast alle plankformaten zijn er namelijk ook tegels van 40x80x2 cm! De Saloon-serie van fabrikant Tuinvisie zijn met dit trendy formaat echt eigentijdse dakterrastegels.

Deze keramische balkon- en dakterrastegels zijn er in drie kleurnuances: de Saloon Brown, de Saloon Sand en de Saloon Grey. 

Showlocatie balkon- en dakterrastegels

Wilt u alle keramische houtlooktegels voor balkons en dakterrassen bekijken? Kom langs in Woudenberg en ontmoet onze adviseurs!

Bezoek onze showlocatie om alle tegels te bekijken 

393
X
Onderhoudsarm-dakterras

Geniet u binnenkort ook van uw terras?

Ziet u zichzelf al zitten op uw nieuwe terras? Ontvang vrijblijvend een gratis offerte en ontdek de mogelijkheden voor uw dakterras of balkon! 

Voeg eventueel een schets met maten en foto's van de huidige situatie toe

* verplicht veld